Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-08@20:47:11 GMT

کظم غیظ امام موسی کاظم(ع) موردتوجه جامعه اسلامی باشد

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۶۴۳۵۳

کظم غیظ امام موسی کاظم(ع) موردتوجه جامعه اسلامی باشد

گروه استان‌ها_ رئیس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی گفت: فردی به امیرالمؤمنین (ع) توهین کرد، امام کاظم(ع) به زمین کشاورزی آن مرد رفتند و دو برابر هزینه محصول آن سال را هدیه دادند،شخص مغلوب خصوصیت امام شد و گفت که من به شما ایمان آوردم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  قم ، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید صمصام الدین قوامی در مراسم عزاداری شهادت امام موسی کاظم (ع) که در مسجد حضرت زینب (س) پردیسان برگزار شد، با اشاره به فرقه‌های به وجود آماده در دوران عمر بابرکت امام کاظم (ع) گفت: کسی که کاظم باشد یعنی باید بتواند خشم و نفرت خود را در درون خود مدیریت کند و آن را بروز ندهد، نتیجه کوچک و ضعف برشماردن دنیا این است که انسان احوالات منفی و بد خود را در خود نگه می‌دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: شاهان علاقه زیادی بر این داشتند که القابی به آنان داده شود که به‌هیچ‌وجه دارای آن خصوصیت بارز نبودند اما امام کاظم (ع) که یکی از القاب شان عبد صالح خدا بود او در حقیقت خداوند متعال را بسیار عبادت می‌کرد و از فرصت زندانی بودن خود در زندان‌های عباسی برای عبادت خدا بهره‌مند می‌شد.

شهر قم در سالروز شهادت امام موسی کاظم(ع) غرق در عزا و ماتم استعطر و بوی شهادت امام موسی کاظم(ع) با شهید رامین سروری در هم آمیختمراسم سوگواری شهادت امام موسی کاظم(ع) در حرم کریمه اهل بیت(س) از قاب دوربین

این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه بابیان اینکه راه صحیح ولایتمداری این است که هرگاه امام حاضر دستوری می‌دهد یا عملی از وی صورت می‌گیرد ما به‌عنوان پیروی حقیقی برای اوباشیم باید اطاعت‌پذیری کنیم خاطرنشان کرد: در جامعه امروزی برخی افراد توانایی کظم غیض را ندارند و به‌گونه‌ای رفتار می‌کنند که انگار رهبر و امام باید از آنان برای انجام کارها اجازه می‌گرفت درحالی‌که این‌طور نیست بلکه ما باید به خاطر داشته باشیم او امام است و ما پیشوا هستیم.

رئیس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی تصریح کرد: هر دانشمندی که با امام کاظم (ع) به مباحثه می‌پرداخت آگاه به علم و توانایی ذهنی این امام می‌شد، اهل سنت  مکرر به زیارت این امام وارسته می‌روند و ما مفتخر هستیم به اینکه امام ما موسوی و از نسل امام کاظم (ع) است.

قوامی با یادآوری خاطره‌ای از زندگی امام کاظم (ع) که فردی به جد ایشان حضرت امیرالمؤمنین علی (ع) توهین کرده بود ادامه داد: معمول این‌گونه است که اطرافیان یک فرد مشهور عادت دارند زودتر از فرد عصبانی می‌شوند امام کاظم (ع) در آن لحظه سکوت کردند و بعد به زمین کشاورزی آن مرد که فحاشی کرده بود رفتند و دو برابر هزینه محصول آن سال را هدیه دادند، هنگام برگشتن امام کاظم (ع) شخص مغلوب خصوصیت امام شد و گفت که من به شما ایمان آوردم و فهمیدم با این رفتارتان شما وجدتان  بر حق هستید.

رئیس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی معنای عملی اسم کاظم را در این دانست که فرد باید دنیا را کوچک بداند و هنگامی‌که چیزی به‌دست او می‌رسد نباید فرح بشود و هرگاه چیزی به‌دست می‌آورد نباید اندوه به خود راه بده و اظهار داشت: آدمی باید بترسد از این دنیایی که هنگام آمدن و رفتن از آن دست‌خالی هستیم و اگر می‌خواهیم شاد و مسرور باشیم باید مانند سردار دل‌ها حاج قاسم سلیمانی یا شهدا رفتار کنیم که دنیای دیگر را برای خوشحالی انتخاب کردند که ماندگار و ابدی است.

سپس در پایان مراسم فضای این جلسه بانوای مداح اهل‌بیت کریم عبدالملکی به ذکر مصیبت عزای امام کاظم (ع) عطرآگین و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی برگزار شد.

انتهای پیام/460/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شهادت امام موسی کاظم امام موسی کاظم ع امام کاظم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۶۴۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسانه‌ها بر ترویج حدیث اهل بیت(ع) سرمایه‌گذاری بیشتری کنند

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری خطاب به رسانه‌ها گفت: رسانه‌ها بر ترویج احادیث اهل بیت (ع) سرمایه‌گذاری بیشتری کنند، زیرا رسانه می‌تواند به عنوان زبان گویای انتقال پیام آن بزرگان نقش‌آفرین باشد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری، رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در مدرسه علمیه حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) گفت: در بین امامان ما امام صادق (ع) به عنوان شیخ الائمه شناخته می‌شود، زیرا مطابق آنچه مشهور است، ایشان در سن 65 سالگی توسط ایادی منصور دوانیقی با زهر به شهادت رسیدند و تقریباً یکی از طولانی‌ترین زمان‌ها فرصت طلایی امامت حضرت به مدت حدود 30 سال بود.

استاد حوزه علمیه از اوضاع اجتماعی و سیاسی دوران امامت امام صادق (ع) یاد کرد و گفت: نابسامانی‌های سیاسی و انتقال قدرت از امویان به عباسیان، مسئله تعدد مذاهب فقهی، انحرافات فکری و گسترش فساد و اباحی‌گری از عواملی بود که در آن زمان وجود داشت.

او از دو اقدام مهم امام در آن شرایط یاد کرد و گفت: آن حضرت از یک سو سرمایه‌گذاری برای تربیت نخبگان انجام دادند تا این‌ها بتوانند جامعه را با فرهنگ نورانی اهل بیت (ع) آشنا کنند و از سوی دیگر به تربیت در سطح عمومی جامعه پرداختند که این نکته باید برای جامعه امروز ما نیز جنبه الگویی داشته باشد. خود امام(ع) و شاگردان حضرت در رابطه با تربیت انسان‌های شایسته در سطح عموم اقدام کردند.

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری به فضای سنگین در دوران پیش از امامت امام صادق (ع) اشاره کرد و ادامه داد: قبل از این دوران، دشمنان فضای سنگینی در جامعه ایجاد کرده بودند به گونه‌ای که ائمه ما نمی‌توانستند در آن فضا به نشر احکام دین بپردازند. ولی این فرصت طلایی هم برای امام باقر (ع) به وجود آمد و هم برای امام صادق (ع)، لذا اکثر روایات ما تحت عنوان «قال الباقر» و «قال الصادق» است.

 

ضرورت تلاش جمعی دستگاه‌ها برای ادای حق مساجد

 

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه خطاب به رسانه‌ها گفت: رسانه‌ها روی ترویج این احادیث سرمایه‌گذاری بیشتری کنند. رسانه می‌تواند به عنوان زبان گویای انتقال پیام اهل بیت (ع) نقش‌آفرین باشد.

استاد حوزه علمیه در ادامه سخنان خود به تبیین حدیثی از وجود نورانی امام صادق (ع) پرداخت و گفت: حضرت می‌فرماید «مَعاشِرِ الشّیعَةِ! کُونُوا لَنا زَیْنا، وَ لا تَکُونُوا عَلَینا شَیْنا. قُولُوا لِلنّاسِ حُسْنا، وَ احْفَظُوا ألْسِنَتَکُمْ وَ کُفُّوها عَنِ الْفُضُولِ وَ قَبیحِ الْقَوْلِ.» یعنی ای جمعیت ارزشمند شیعه! حرمت ما اهل بیت را پاس بدارید و مایه زینت و آبروی ما باشید و طوری رفتار نکنید که باعث شرمندگی ما به عنوان پیشوایان شما بشود. با ادبیات خوب با مردم حرف بزنید و از ادبیات فاخر استفاده کنید. هم حرف خوب بزنید و هم خوب حرف بزنید، زبان خود را از حرف‌های بیهوده کنترل کنید.

او خاطرنشان کرد: کلمات اهل بیت(ع) منحصر به یک زمان نیست و ما نیز امروز مخاطب این کلام هستیم. همه کسانی که تریبونی در اختیار دارند باید زبان خود را حفظ کنند. اول فکر کنند بعد سخن بگویند. انسان عاقل اول می‌اندیشد بعد سخن می‌گوید اما نادان اول سخن می‌گوید و بعد می‌اندیشد.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به تبیین ایده رهبر معظم انقلاب در کتاب «انسان 250 ساله» پرداخت و اظهار داشت: استراتژی اهل بیت علیهم السلام در طول زمان بر یک اساس و هدف شکل گرفته است و آن هدف ثابت، هدایت جامعه بشری است. من توصیه می‌کنم که این کتاب را مطالعه کنید.

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری در پایان سخنان خود به تبیین برخی مصادیق رفتارهای امام صادق (ع) در مواجهه با مسائل مختلف در ابعاد سیاسی، اعتقادی و اخلاقی پرداخت و ضمن تأکید بر اهمیت شیوه پاسخ‌دهی به شبهات، تصریح کرد: پاسخ به شبهه گاهی نیاز به مبانی فلسفی ندارد و شیوه پاسخ به شبهه از اهمیت بالاتری برخوردار است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شهادت ۲ رزمنده حزب‌الله لبنان در راه قدس
  • رسانه‌ها بر ترویج حدیث اهل بیت(ع) سرمایه‌گذاری بیشتری کنند
  • ترویج سیره عملی امام رضا (ع) با برنامه های دهه کرامت
  • پدری که از فرصت‌های روزمره استفاده می کرد تا از حقایق عالم بگوید
  • تشریح برنامه‌های خدمت به مددجویان کمیته امداد اصفهان در دهه کرامت
  • پیام تسلیت آیت الله نورمفیدی در پی شهادت مامور گلستانی فراجا
  • کتاب میریام؛ خاطرات سیده رباب صدر منتشر شد
  • مطلبی از حواریون امام(ره) بود
  • موسی عصمتی؛ شاعر روشندل: رسانه ملی با «سرزمین شعر» حرکت نویی را آغاز کرد
  • نه از یاران «ب. ز» می‌گویند نه مسائل مالی پرونده را شفاف می‌کنند